PEPERIKSAAN PEGAWAI BELIA DAN SUKAN S41

Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan S41 akan diadakan tidak lama lagi berdasarkan jadual peperiksaan terbaru yang dikeluarkan oleh SPA Malaysia.

Calon Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan S41 sesi 2015 akan menduduki peperiksaan dengan format terbaru Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan S41 apabila peperiksaan kali ini diadakan secara online.

Peperiksaan Online Pegawai Belia dan Sukan akan melibatkan 3 Seksyen Peperiksaan utama berdasarkan hebahan terkini pihak SPA Malaysia.

FORMAT PEPERIKSAAN PEGAWAI BELIA SUKAN S41

Untuk Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan S41 sebelum tahun 2014. Peperiksaan PTD dijalankan secara bertulis dengan pembahagian lima (5) Seksyen utama seperti di bawah.

Ujian ini mempunyai satu (1) bahagian dan dibahagikan kepada lima (5) seksyen iaitu:

  • Seksyen A – Pengetahuan Am mengenai Malaysia dan Alam Sekeliling
  • Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah
  • Seksyen C – Pengertian Dan Kefahaman Terhadap Esei-esei
  • Seksyen D – Esei Bahasa Melayu
  • Seksyen E – Esei Bahasa Inggeris

Namun Peperiksaan Online Pegawai Belia dan Sukan 2014 tidak lagi melibatkan Seksyen Esei.

Peperiksaan akan diadakan dengan penambahan Seksyen baru iaitu Ujian Psikometrik Pegawai Belia dan Sukan/Ujian Personaliti Calon (Ujian Sahsiah dan Minat)

Seperti biasa setiap Seksyen akan disesuaikan dengan tahap Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan S41 yang akan menguji daya pemikiran calon. Oleh itu, sebagai calon Peperiksaan Pegawai Belia Sukan S41 2015 anda perlu melakukan persediaan sebaik mungkin.

Nota: Calon Pegawai Belia dan Sukan perlulah melengkapkan diri dengan ciri kepimpinan khas supaya sesuai dengan tugas dan peranan Pegawai Belia dan Sukan. Proses pengambilan dan proses lantikan Pegawai Belia dan Sukan akan memberi tumpuan kepada ciri kepimpinan tersebut agar seorang Pegawai Belia dan Sukan dapat menjalankan yang diamanahkan.

PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN PEGAWAI BELIA DAN SUKAN S41

Seperti kebiasaan pihak kami akan mengedarkan Panduan Khas Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan S41 kepada calon yang terlibat sebagai alat bantuan peperiksaan.

Untuk membeli dan mendapatkan panduan khas tersebut anda boleh melanggan sebagai pembaca laman ini terlebih dahulu. Pihak kami akan menghantar link pembelian terus ke email calon-calon yang melanggan apabila jualan di buka nanti.

Langganan boleh di buat menggunakan borang langganan di bawah atau melalui link berikut.

Langganan melayakkan anda mendapatkan Preview Copy Percuma

Untuk pengetahuan anda, pakej rujukan khas ini mempunyai himpunan contoh soalan peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan S41, skema jawapan dan lengkap dengan nota ringkas untuk membantu calon peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan S41. Anda boleh mendapatkan panduan tersebut nanti.

Kepada calon Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan 2015 yang telah melanggan, anda hanya menunggu email pembelian yang akan di hantar terus ke email anda. Pastikan anda tidak terlepas.

HALA TUJU SELEPAS LULUS PEPERIKSAAN

Temuduga Pegawai Belia dan Sukan

Calon yang lulus peperiksaan dan terpilih menghadiri temuduga boleh dikatakan selangkah lagi untuk menjawat jawatan ini.

Namun, halangan temuduga merupakan halangan akhir yang perlu di hadapi oleh calon lulus peperiksaan.

Antara matlamat utama temuduga jawatan kerajaan ialah ingin menyisih calon-calon yang layak dan tidak layak menjawat jawatan ini melalui sesi interview yang akan menguji calon.

Persoalan yang bakal diajukan bakal menguji calon berkomunikasi, lontaran idea, percakapan dan pelbagai lagi aspek penting temuduga.

DAPATKAN PANDUAN TEMUDUGA KERJA KERAJAAN

Panduan temuduga kerja kerajaan merupakan rujukan utama yang dikeluarkan oleh pihak kami untuk membantu calon temuduga kerajaan. Ini termasuk calon temuduga Pegawai Belia dan Sukan S41.

Panduan ini merupakan rekomendasi utama kami khas untuk membantu calon temuduga kerja kerajaan. Pihak kami cadangkan anda preview dahulu kandungan utama panduan tersebut dan terus membuat pembelian melalui link di bawah.

APA SEBENARNYA PANDUAN TEMUDUGA KERJA KERAJAAN

Untuk makluman, Panduan ini merupakan himpunan lengkap koleksi rujukan temuduga sektor awam dan swasta yang banyak membantu calon temuduga Kerja Kerajaan sebelum ini.

Berikut antara kandungan utama Panduan Rahsia Bijak Temuduga.

[+] Persediaan Menghadapi Temuduga Pegawai Belia dan Sukan S41
[+] Soalan Lazim Killer Temuduga Kerja Kerajaan
[+] Checklist Temuduga
[+] Peta Minda Rujukan Pantas
[+] Pengalaman Temuduga Sektor Swasta – Pengalaman Sebenar Calon
[+] Pengalaman Temuduga Sektor Awam – Pengalaman Sebenar Calon

Untuk membeli dan mendapatkan panduan khas temuduga ini, anda boleh melanggan sebagai pembaca laman ini terlebih dahulu atau terus ke laman jualan di bawah.

Seperti biasa hebahan jualan juga akan dilakukan terus ke email calon-calon yang mendaftar dengan laman Pegawai Belia dan Sukan.

Pegawai Belia dan Sukan S41

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan S41

atau, daftar dan langgan sebagai pembaca untuk download ebook 15 Sebab Anda GAGAL Temuduga secara percuma

Kredit gambar: ShutterStock